Вклонились за “сонце в дитячих очах”

Вклонились за “сонце

в дитячих очах”

… Поклонитись за серце добра й справедливості,

Поклонитись за сонце в дитячих очах,

Поклонитись за те, що з Твоєї ж бо милості

Слава Школи, Дитини луна по світах…

(Ю. І. Мальований)

З повагою та скорботою цей вірш було зачитано біля могили видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського. Сюди щороку, 2 вересня — у день смерті генія педагогічної думки, приносять квіти та вшановують його пам’ять хвилиною мовчання.

Уже 50 років пройшло з того дня, як не стало великої людини, педагога, ученого, письменника, філософа, гуманіста — директора Павлиської школи Василя Олександровича Сухомлинського.

Пам’ять про нього назавжди залишиться у серцях колег, учнів та людей, які його знали. Адже навіть зараз, через багато років після смерті Василя Олександровича, його книги, методи та ідеї надихають учителів та допомагають навчати і виховувати нові покоління дітей.

Цього року до могили видатного педагога прийшли вшанувати його пам’ять: голова райдержадміністрації Володимир Гамера, перший заступник голови РДА Василь Лісний, колектив педагогічно-меморіального музею В. О. Сухомлинського, директор ОЗЗСО “Павлиський ліцей імені В. О. Сухомлинського” Валентина Деркач та вчителі школи.

В зв’язку з карантином на заході не змогли бути присутні учні ліцею. Проте, в кожному класі пройшли Години пам’яті, присвячені педагогу.

А учні 5-А класу були запрошені у музей на урок “50 років без ВЧИТЕЛЯ…”. На ньому, вони разом зі своїм класним керівником створили квіткову композицію “Дорогому ВЧИТЕЛЮ”, яку працівники музею поклали на його могилу.

Дуже коротке життя прожив В. О. Сухомлинський. Та встиг змінити долю не одної дитини. Тому, що всього себе присвячував саме дітям.

(стаття з газети "Придніпров'я" за 5 вересня 2020року)

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.